UFKA YOLCULUK YARIŞMA DUYURUSU

Bu yıl 10.su düzenlenecek olan Server Yaşam Vakfı tarafından, "Sağlıklı Düşünmek" temalı yarışma ile doğru kaynakları ve doğru bilgiyi ayırt edebilme becerisini artırmak, bakış açılarını genişletmek, dünyada olup bitenleri farklı perspektiflerden değerlendirebilmek ve okuma alışkanlığını geliştirmek amaçlarıyla Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 2022 düzenleniyor. Ödüllü Ufka Yolculuk Yarışması 2022 başvuruları devam ediyor.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 18 Nisan 2022 Pazartesi Saat: 20:00'dir.

02.03.2022 1131

Düzenleyen: Server Yaşam Vakfı
 Kategori: Bilgi Yarışması, Ortaokul Yarışması
 Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
 Kimler Başvurabilir: İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencileri ve 19 yaş ve üzeri herkes.
 Son Başvuru Tarihi: 18 NİSAN 2022 Saat: 20:00
 Sonuç Açıklanma Tarihi: 2 MAYIS 2022 Saat: 20.00
Ödüller:

Türkiye Geneli Ödülleri
İlkokul, Ortaokul, Lise Öğrencileri ile Yetişkin Kategorileri olmak üzere 4 kategorinin her birinde:
Birincilik Ödülü: 10.000 ₺
İkincilik Ödülü: 9.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 8.000₺
Dördüncülük Ödülü: 7.000 ₺
Beşincilik Ödülü: 6.000 ₺
6, 7, 8, 9, ve 10. Yarışmacıya: 4.000 ₺
11 – 20. Arası Derece Sahiplerine: 2.500 ₺
21 – 30. Arası Derece Sahiplerine: 1.500 ₺
31 – 50. Arası Derece Sahiplerine: 1.000 ₺

Danışman Kategorisi Ödülleri Ödülleri
Birincilik Ödülü: 6.000 ₺
İkincilik Ödülü: 5.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 3.500₺
Dördüncülük Ödülü: 3.000 ₺
Beşincilik Ödülü: 2.500 ₺
6 – 10 Derece Sahiplerine: 2.000 ₺
11 – 20. Arası Derece Sahiplerine: 1.500 ₺

Proje ortağı STK'lar (İl Yarışma Komisyonu) 2. Aşama Sınav sonucunda il genelinde ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde dereceye girenlere ayrıca il ödülleri verebilecektir

Yarışma Hakkında

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 2022 yılında online olarak Türkçe dilinde düzenlenecektir. Yarışma İlkokul Kategorisi için "Elma Dersem Düşün" Ortaokul Kategorisi için "Eyvah! Ceviz Çatırdıyor" Lise ve Yetişkin Kategorileri için ise "Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün!" adlı eserden yapılacaktır. Yarışma dört farklı kategoride düzenlenecektir. İki aşamada gerçekleştirilecek ve çoktan seçmeli soruların sorulacağı sınavlarla yarışmacıların sıralaması belirlenecektir.

Yarışmayı Düzenleyen Kurum

Yarışma, Server Yaşam Vakfı tarafından, Türkiye genelinde proje ortağı sivil toplum kuruluşlarının (STK) iş birliği ile organize edilmektedir.

Yarışmanın Amacı

Yarışmanın amacı; doğru inancı, doğru düşünceyi öğreten, güvenilir eserlerin okunmasını sağlamak, okuma alışkanlığını geliştirmek; sağduyulu yaşam bakış açısıyla okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

Ufka Yolculuk "Sağlıklı Düşünmek" konulu yarışması ile doğru kaynakları ve doğru bilgiyi ayırt edebilme becerisini artırmak, bakış açılarını genişletmek, dünyada olup bitenleri farklı perspektiflerden değerlendirebilmek ve düşünce ufkuna, doğru anahtarlarla yeni kapılar açmayı hedeflemektedir.

Ufka Yolculuk Yarışması 2022 Başvuru Koşulları

Kategoriler ve Sorumlu Olunan Eserler

Yarışma dört farklı kategoride yapılacaktır.

İlkokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ilkokul öğrencileri.

Sorumlu Olunan Eser: Elma Dersem Düşün

Ortaokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ortaokul öğrencileri.

Sorumlu Olunan Eser: Eyvah! Ceviz Çatırdıyor

Lise Kategorisi: 18 yaş ve altında, örgün veya açık öğretimde okuyan lise öğrencileri.

Sorumlu Olunan Eser: Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün!

Yetişkin Kategorisi: 19 yaş ve üstü bütün katılımcılar
18 yaş altı olup herhangi bir eğitim kurumunda kaydı bulunmayan herkes

Sorumlu Olunan Eser: Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün!

Ufka Yolculuk Yarışması Başvuru Şekli

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Yarışmaya başvuracak katılımcılardan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki kişisel veri sahiplerini bilgilendirmesi yapılarak, verilerin toplanması, işlenmesi ve aktarılmasının hukuki sebebini Kanun'un 5. maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen "ilgili kişinin açık rızası" olmak kaydıyla onayı alınarak aşağıdaki bilgiler talep edilecektir. (Başvuru formunda alınan bilgiler 3. Şahıslarla paylaşılmayacaktır.)

İlkokul, Ortaokul ve Lise Kategorileri İçin;

• Öğrencinin Adı – Soyadı
  • Öğrencinin Doğum Tarihi
  • Cinsiyeti
  • Kategorisi: İlkokul – Ortaokul – Lise
  • Öğrencinin Okulu
  • Okulun Bulunduğu İl ve İlçe
  • Veli Telefon Numarası (Kişinin açık rızası olmak kaydıyla)

Yetişkin ve Danışman Kategorileri İçin;

• Yarışmacının Adı – Soyadı
  • Yarışmacının Doğum Tarihi
  • Cinsiyeti
  • Kategorisi: Yetişkin – Danışman
  • Yarışmacının Bulunduğu İl ve İlçe
  • Telefon Numarası

Başvuru formunu doldurarak yarışmaya başvuran yarışmacılar 1. Aşama Sınavı'na katılacaklardır. 1. Aşama Sınav sonucunda her kategoride Türkiye sıralamasında ilk 15.000 yarışmacı 2. Aşama Sınava katılacaktır. Ayrıca kategorisinde il bazında ilk 15'e giren yarışmacılar Türkiye sıralamasında ilk 15.000 yarışmacı arasına giremeseler bile 2. Aşama Sınava girmeye hak kazanacaklardır.

2. Aşama Sınavda dereceye giren yarışmacılar, başvuru formunda beyan ettikleri ilde ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, görev belgesi, öğrenci belgesi) ile ibraz etmeleri zorunludur. Dereceye girdikleri ilde ikamet ettiklerini ibraz edemeyen yarışmacıların hakları bir sonraki dereceye devreder. Sınava katılım ücretsizdir.

Onaylarınız doğrultusunda düzenlenecek olan etkinliğimizin tüm aşamalarında "MEB Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi Genel Esaslar Madde 5 (2) fıkra "Ticari amaç güdülen ve/veya katılımcılardan ücret talep edilen sosyal etkinliklere izin verilmez" hükmü doğrultusunda hareket edilecektir.

Yarışma Sınav Merkezleri, yarışmacılara SMS yolu ile bildirilecektir. Her hâlükârda sınav merkezleri hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 18 Nisan 2022 Pazartesi Saat: 20:00'dir.