İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 101'inci YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 101'inci YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Türk Milletinin bağımsızlığına ve vatan sevgisine olan düşkünlüğünün Akif'in dizelerinde irfanla buluşarak muazzam bir şekilde yansıdığı İstiklal Marşımızın, kabul edilişinin 101'inci yıldönümü kutluyoruz.

11.03.2022 8231

11-03-2022

 

Dilimizin en güzel şekliyle kullanıldığı, ay yıldızlı al bayrağımıza seslenen ve kahraman ordumuza ithaf edilen, Mehmet Akif ERSOY'un dizeleriyle ölümsüzleşen, bağımsızlık destanımız İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı'nın en zorlu dönemlerinde Türk milletine ve ordumuza büyük bir manevi güç aşılamıştır.

İstiklâl Marşımızın verdiği feyzle, muhteşem ceddimizin açtığı yoldan giderek, Türk milleti, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak barış, kardeşlik ve dostluk içinde ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığındadır.  

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve istiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere, bu vatan için can veren tüm şehitlerimizi, yüreklerindeki vatan sevdası ile bizlere rehber olan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 101'inci yıldönümü kutlu olsun diyoruz.